Spring naar content

Dieren

Kortneusbuideldas

Stuur uw foto
WetenschappelijkIsoodon obselus
EngelsSouthern short-nosed bandicoot; Southern brown bandicoot
VerspreidingAustralië, Tasmanië
Voedselfruit, zaden, wormen, insecten
Gewicht1 - 1,5 kg
De kortneusbuideldas heeft een iets kortere neus dan de andere soorten buideldassen. Ze eten bij voorkeur wormen en insectenlarven en hebben de eigenaardige gewoonte om hun voedsel eerst te verpletteren met de voorpoten voordat ze het opeten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X