Spring naar content

Dieren

Bergkangoeroe

© WWF-NL / Ralph Akkemans

Andere namenwallaroe
WetenschappelijkMacropus robustus
Engelswallaroo
VerspreidingAustraliƫ
Voedselgras en bladeren
Lengte80 - 140 cm, staart 60 - 90 cm
Gewicht15 - 50 kg

De bergkangoeroe zit wat grootte betreft een beetje tussen de grote kangoeroes en de kleine wallaby's in. Ze worden daarom ook wel wallaroes genoemd.

Ze komen in verschillende leefgebieden voor, maar vooral op plekken met rotspartijen. Overdag houden ze zich meestal schuil vanwege de hitte, om tegen de namiddag te gaan grazen en knabbelen. Bergkangoeroes leven doorgaans in hun eentje of met hun jongen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X