Spring naar content

Dieren

Tammarwallaby

© WWF-NL / Ralph Akkemans

Andere namenDerbywallaby; tammar
WetenschappelijkMacropus eugenii; Wallabia eugenii
Engelstammar; tammar wallaby; Derby wallaby
VerspreidingZuid Australië
Voedselgras
Lengte59 - 68 cm
Gewicht9 kg
De tammarwallaby is een kleine kangoeroe (de kleinste wallaby) die in gebieden leeft met lage bomen en struiken. Hun belangrijkste vijanden, naast de mens, zijn de dingo en roofvogels.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X