Spring naar content

Dieren

Bennettwallaby

© WWF-NL / Ingrid Wijne

Andere namenBennett-wallaby; Bennettwallabie
WetenschappelijkMacropus rufogriseus; Wallabia rufogrisea
EngelsBennett's wallaby
VerspreidingAustraliƫ, Tasmaniƫ
Voedselgras, wortels van vetplanten en bladeren
Lengte80 cm, staart 70 cm
Gewicht10 - 25 kg
De Bennettwallaby is een kleine kangoeroe die vaak in dierentuinen wordt gehouden. Wallaby's houden zich meestal overdag schuil in de struiken om tegen de avond naar open gebieden te gaan om te grazen. Ze worden soms door boeren geschoten omdat die deze graseters als concurrent voor hun vee zien.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X