Spring naar content

Dieren

Grijze reuzenkangoeroe

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkMacropus giganteus
Engelseastern grey kangaroo
VerspreidingOost-Australiƫ; Tasmani
Voedselgras en bladeren
Leeftijdtot 20 jaar
Lengte1 -1,4 m, staart 75 - 100 cm
Gewichttot 65 kg

De grijze reuzenkangoeroe is bijna net zo groot als de rode reuzenkangoeroe. Zijn leefwijze is ook vergelijkbaar met die van de rode. Deze kangoeroes leven iets meer in open bos en vormen kleinere familiegroepen. Daarnaast zijn zowel de mannetjes als de vrouwtjes grijsbruin gekleurd en komt de grijze reuzenkangoeroe bijna uitsluitend in de oostelijke helft van Australië voor.

De Westelijke grijze kangoeroe (die verwarrend genoeg in het Zuiden van Australië voorkomt) is een andere soort (Macropus fuliginosus).

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X