Spring naar content

Dieren

Snoek

© WWF-NL / Bart Hoogland

Andere namenEuropese snoek
WetenschappelijkEsox lucius
Engelspike; Northern pike
Verspreidingzoetwater Europa, Azië en Noord-Amerika
Voedselvissen, amfibieën, watervogels, kleine zoogdieren, ongewervelden
Leeftijd-
Lengtetot 1,3 m
Gewichttot 34 kg

Snoeken zijn geduchte roofvissen, die soms wel 'de haaien van het zoete water' genoemd worden. Ze zijn echter veel te klein om mensen aan te kunnen vallen. Hoogstens grijpen ze wel eens naar een teen die in het water bungelt.

Snoeken jagen vanuit een hinderlaag verborgen tussen waterplanten. Ze hebben helder water nodig om hun prooi te kunnen zien en vangen. Ze hebben gewoonlijk een groenige schutkleur, maar soms zijn ze ook goudachtige kleur.

Snoeken komen ook in Nederland algemeen voor, in plassen, vaarten en slootjes. De vrouwtjes groeien sneller en worden groter dan de mannetjes.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X