Spring naar content

Dieren

Sakervalk

© WWF-Canon / Hartmut JUNGIUS

WetenschappelijkFalco cherrug
Engelssaker falcon
VerspreidingMidden-Europa, Rusland, China, Zuidelijk Azië
Biotoopsteppes en cultuurlandschap
Voedselvooral knaagdieren, ook vogels
Lengte48 - 57 cm; spanwijdte 110 - 125 cm

Deze grote valk is grotendeels bruin - in Centraal Azië meer roodbruin - met een licht gekleurde kop. De borst is zwaar gestreept en op de flanken zitten donkere vlekken. Het mannetje en het vrouwtje verschillen weinig in uiterlijk.

Hij cirkelt vaak op grote hoogte met rechte vleugels en een samengevouwen staart. Ook zit hij regelmatig op palen en masten op vlaktes.

De westelijke populaties overwinteren rond de oostelijke Middellandse Zee en in Noord-Afrika.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X