Spring naar content

Dieren

Java-aap

© WWF-Canon / Ronald PETOCZ

WetenschappelijkMacaca fascicularis
Engelscrab-eating macaque
VerspreidingZuidoost-Azië
Biotoopbos, vooral langs water, ook in de buurt van menselijke bewoning
Voedselvruchten, zaden, schelp- en schaaldieren
Lengte37 - 63 cm, staart 36 - 72 cm
Gewicht3,5 - 12 kg

De naam van deze makaak is wat misleidend, want hij komt in heel Zuidoost-Azië algemeen voor. Hij leeft vooral in bossen langs rivieren en de kust. Hij kan goed klimmen, maar loopt en zwemt ook goed.

De Java-aap heeft een erg gevarieerd dieet. Naast vruchten en zaden eet hij ook graag dierlijk voedsel, zoals schelpdieren, garnalen en krabben, waaraan hij zijn Engelse naam dankt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X