Spring naar content

Dieren

Baars

© WWF-NL / Nico Rosseel

Andere namenrivierbaars
WetenschappelijkPerca fluviatilis
Engelsperch (European perch)
Verspreidingzoet water Eurazië
Voedselvis, ongewervelden
Leeftijd-
Lengte15 - 30 cm, max. 50 cm
Gewichttot 4,5 kg

De baars leeft in rustig stromend of stilstaand water in rivieren, meren, vaarten en sloten. Bij voorkeur tussen waterplanten, wortels, stenen of ander materiaal waar ze nauwelijks opvallen met hun gestreepte tekening en een verrassingsuitval kunnen doen naar een prooi.

Jonge baarzen zwemmen vaak in groepen en eten voornamelijk plankton en insecten. Volwassen baarzen paaien in april en mei in ondiep water. De eieren worden afgezet in linten die om planten of stenen gewikkeld worden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X