Spring naar content

Dieren

Helmkasuaris

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkCasuaris casuaris
EngelsSouthern cassowary
VerspreidingNieuw-Guinea, Noordoost-Australië
Biotoopregenwoud
Voedselvruchten
Lengtetot 170 cm
Gewichttot 60 kg

De helmkasuaris is de grootste van de drie soorten kasuarissen. Deze grote loopvogel leidt een verborgen leven in het regenwoud. Behalve lopen kan hij met zijn sterke poten ook gevaarlijke trappen uitdelen, vooral doordat aan elke poot een teennagel dolkachtig is uitgegroeid.

Het mannetje maakt een dreunend geluid om een vrouwtje te lokken. De eieren zijn donkergroen gekleurd. Buiten het broedseizoen leven kasuarissen solitair.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X