Spring naar content

Dieren

Kraagtrap

© WWF-Canon / Hartmut JUNGIUS

WetenschappelijkChlamydotis undulata
Engelshoubara bustard
VerspreidingCanarische Eilanden, Noord-Afrika, West- en Midden-Azië; woestijngebieden
Voedselzaden, planten, insecten en andere kleine dieren
Lengte65 - 75 cm
Gewicht1,5 - 3 kg

Deze vogel behoort tot de familie van de trappen (ca. 23 soorten). Sommige deskundigen beschouwen de ondersoort in het oostelijk deel van zijn verspreidingsgebied - de MacQueens trap - als een aparte soort.

Net als de andere trappen geeft de kraagtrap de voorkeur aan lopen boven vliegen. Hij is nog meer dan de andere trappen aangepast aan droogte en komt vooral in woestijnen voor. Hij hoeft nooit te drinken.

De mannetjes baltsen in een speciale 'arena' waarbij ze hun kuif en kraag (vandaar hun naam) opzetten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X