Spring naar content

Dieren

Woestijndwerghamster

© WWF-NL / Nathalie de Jong

WetenschappelijkPhodopus roborovski
Engelsdesert hamster
Verspreidingwoestijnen van Oost-Azië
Voedselzaden, insecten
Lengte5,5 - 10 cm, staart 1 cm
Gewicht25 - 50 gram

Deze hamster is een geliefd huisdiertje met een lichtbruine rug en een witte buik. Hij leeft in de woestijnen van Oost-Azië, zoals de Gobi. Door zijn brede, behaarde voeten kan hij zonder problemen over het hete zand lopen.

Net als andere hamsters verzamelt de woestijndwerghamster voedsel in zijn wangzakken en slaat dat op in zijn hol. Het vrouwtje bekleedt het nesthol met het haar van andere woestijndieren, zoals kamelenhaar.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X