Spring naar content

Dieren

Hazelmuis

© WWF-NL / Martijn de Zoete

WetenschappelijkMuscardinus avellanarius
Engelshazel dormouse
VerspreidingEuropa
Voedselzaden, noten, bloemen, larven
Lengte6 - 9 cm
Gewicht15 - 35 gram

De hazelmuis behoort tot de familie van de slaapmuizen. Deze knaagdieren houden een lange, diepe winterslaap, die bij de hazelmuis soms wel zeven maanden duurt. Om de winter te overleven bouwen ze aan het einde van de zomer een onderhuidse vetreserve op. Ook leggen ze wel voedselvoorraden aan in hun nest.

Hazelmuizen zoeken hun voedsel vooral in de bomen en struiken(zoals hazelaars). Ze kunnen dan ook prima klimmen en springen. De lange behaarde staart helpt daarbij om het evenwicht te bewaren.

Anders dan veel andere muisachtigen krijgen slaapmuizen maar één of twee nesten per jaar. Ze breiden zich dan ook veel minder snel uit dan bijvoorbeeld huismuizen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X