Spring naar content

Dieren

Indo-Chinese tijger

© WWF Greater Mekong / Choong Joon Lai

Andere namenAchterindische tijger
WetenschappelijkPanthera tigris corbetti
EngelsIndo-Chinese tiger; Indochinese tiger
Verspreidingvaste land Zuidoost-Azië (ten noorden van de Istmus van Kra: Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar, Vietnam, Zuidoost-China)
Voedselzwijnen, herten, runderen
Lengtetot 2,6 m (zonder staart)
Gewichttot 180 kg

De meeste Indo-Chinese tijgers leven in de regenwouden van noordelijk Thailand. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en stroperij is deze tijger in gevaar. Naar schatting zijn er nog ongeveer 300.

Deze tijger is wat kleiner dan de Bengaalse. De grondkleur van de vacht is donkerder, maar wel lichter dan bij de Zuid-Chinese tijger.

Tot het jaar 2005 werd ook de Maleise tijger nog tot deze ondersoort gerekend.

Meer over het WNF soortenprogramma voor de tijgers.
 

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X