Spring naar content

Dieren

Rotsduif

© WWF-NL / Djim Roebers

Andere namenpostduif; stadsduif
WetenschappelijkColumba livia
Engelsrock dove
Verspreidingoorspronkelijk Europa, Azië, Noord-Afrika; nu wereldwijd
Voedselvooral zaden
Lengte31 - 34 cm
Gewicht200 - 300 gram

Overwegend grijze duif met twee donkere banden over de vleugels en metaal-groene glans op de nekveren. Van deze duif stamt de stadsduif af, die tegenwoordig overal ter wereld de steden bevolkt. Oorspronkelijk komt de rotsduif uit Zuid-Europa, Azië en Noord-Afrika. Daar broedt hij voornamelijk op rotsen langs de kust en in de bergen.

Hoewel hij ook de voorouder is van de postduif, trekt de rotsduif in zijn natuurlijke omgeving niet.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X