Spring naar content

Dieren

Rode neusbeer

© WWF-Canon / James FRANKHAM

WetenschappelijkNasua nasua
Engelssouthern ring-tailed coati; coatimundi
Verspreidingzuidwesten VS tot zuidelijk Brazilië
Voedselinsekten, fruit.
Lengte41 - 70 cm
Gewicht2,5 - 7 kg

De rode neusbeer wordt ook wel coati genoemd. Deze aan de wasbeer verwante roofdieren zijn overdag actief en zeer nieuwsgierig: ze steken overal hun lange, gevoelige neus in.

Rode neusberen leven in groepen van 10 tot 20 (tot 60) dieren en besteden net als apen veel tijd aan het verzorgen van elkaars vacht. Zodra één van de neusberen alarm slaat, klimt de hele groep pijlsnel naar de top van een boom.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X