Spring naar content

Dieren

Rode ibis

© WWF-Canon / Roger LeGUEN

WetenschappelijkEudocimus ruber
Engelsscarlet ibis
Verspreidingnoorden en oosten van Zuid-Amerika
Voedselongewervelden
Lengte56 - 86 cm
Gewicht775 - 925 gram

Net als andere ibissen heeft de rode ibis een lange, omlaag gebogen snavel en vrij lange poten. Afgezien van de zwarte vleugeltoppen is zijn verenkleed helemaal helder oranje-rood. De kleur doet bijna kunstmatig aan. De jonge vogels zijn nog zwart met een witte buik.

De rode ibis broedt in bomen, vaak langs of zelfs boven het water. Ook 's nachts rust hij in (mangrove)bomen. Hij zoekt zijn voedsel op de tast in de modder langs lagunes, magrovebossen en rivieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X