Spring naar content

Dieren

Ooievaar

© WWF-Canon / Fritz POeLKING

WetenschappelijkCiconia ciconia
Engelswhite stork
VerspreidingEuropa, Afrika, Azië
Voedselkleine gewervelden, grote insecten
Lengte100 cm
Gewicht2 - 4 kg

Het uiterlijk van de ooievaar is onmiskenbaar: lange rode poten, een lange rode rechte snavel, het verenkleed overwegend wit met zwarte vleugeluiteinden.

De ooievaar was tot voor kort in Nederland vrijwel uitgestorven. In de jaren '70 was in ons land slechts een handvol broedparen. Dankzij broedstations is hun aantal vanaf de jaren '80 weer toegenomen tot ongeveer 400 paren. Hiervan is het overgrote deel echter nog afhankelijk van menselijke hulp.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X