Spring naar content

Dieren

Muildierhert

© WWF-NL / John Stoffer

Andere namenzwartstaarthert
WetenschappelijkOdocoileus hemionus
Engelsmule deer
Verspreidingwestelijk Noord-Amerika
Voedselgras, kruidachtige planten en bladeren
Lengte85 - 210 cm; staart 10 - 35 cm; schouderhoogte tot 60 - 120 cm
Gewicht55 - 210 kg

Het muildierhert lijkt veel op het witstaarthert, ook een Noord-Amerikaanse soort. De vacht is 's winters ook wat grijsachtig bruin, maar in de zomer meer gelig. Dit hert dankts zijn naam aan de nogal lange oren. De bovenkant van de staart is zwart, de onderkant wit.

Van september tot november is de bronst. De jongen worden in juni geboren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X