Spring naar content

Dieren

Kraagbeer

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenmaanbeer
WetenschappelijkUrsus thibetanus; Selenarctos thibetanus
EngelsAsiatic black bear
VerspreidingAzië: van Noord Iran tot Zuidoost-Azië en Japan
Voedselbessen, noten, wortels, granen, vlees
Leeftijdtot 24 jaar
Lengte1,3 - 1,9 meter
Gewicht100 - 200 kg

De kraagbeer is bijna helemaal zwart. Alleen op zijn borst zit een stukje wit, vaak in de vorm van een maansikkel (vandaar zijn andere naam 'maanbeer'). Ook de lippenbeer en de honingbeer zijn donker met een lichte tekening op de borst. De honingbeer is zeer kortharig, waardoor verwarring met deze soort is uitgesloten. De kraagbeer en de lippenbeer hebben een erg ruige vacht - vooral rond de nek - maar alleen de lippenbeer heeft lange, pluizige haren op zijn oren.

Deze beer eet voornamelijk plantaardig voedsel, maar vangt als hij de kans krijgt ook wel een schaap of geit. In koude gebieden gaat hij soms wel 5 maanden in winterslaap.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X