Spring naar content

Dieren

Geoorde fuut

© WWF-NL / Cor Moesbergen

WetenschappelijkPodiceps nigricollis
Engelsblacknecked grebe
VerspreidingEuropa, Azië, Noord-Amerika, zuidelijk Afrika
Voedselkleine visjes, kikkervisjes, insecten, kreeftjes
Lengte30 - 35 cm
Gewicht250 - 600 gram

Een kleine fuut met in de broedtijd een opvallende zwarte hals en goudgele oorpluimen. Geoorde futen broeden in Nederland bij ondiepe vennen en duinmeren.

Buiten de broedtijd hebben ze een voorkeur voor zout water en verblijven dan in grote groepen aan de kust, echter niet in Nederland.

Het aantal waarnemingen van de geoorde fuut tijdens de trek en de winter is vrij beperkt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X