Spring naar content

Dieren

Bosuil

© WWF-Canon / Anton VORAUER

WetenschappelijkStrix aluco
EngelsTawny Owl
VerspreidingEuropa, Azië, Noordwest Afrika
Voedselkleine zoogdieren, vogels, reptielen, ook insecten
Lengte37 - 39 cm
Gewicht450 - 550 g

De bosuil heeft grote, zwarte ogen. Hij komt niet alleen in het bos voor, maar ook in meer open terrein en zelfs in stadsparken. Als er maar bomen zijn waarin hij overdag kan slapen.

's Nachts jaagt deze uil vanaf een hoge zitplaats. Zijn prooi vindt hij als het moet alleen op het gehoor. Hij vliegt er geruisloos opaf en grijpt de prooi met zijn krachtige klauwen.

Vaker dan gezien wordt de bosuil gehoord: in het broedseizoen met een schel 'kewiek' en de rest van het jaar het bekende spookachtige beverige 'hoe-hoe-hoe'.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X