Spring naar content

Dieren

Axishert

© WWF-Canon / Jeff FOOTT

Andere namenchital
WetenschappelijkAxis axis
Engelsaxis deer; chital
VerspreidingZuid-Aziƫ (vooral India)
Biotoopgrasland, bos
Voedselgras, bladeren, knoppen
Lengte1 - 1,5 m, staart 10 - 25 cm, schouderhoogte 75 - 90 cm
Gewicht70 - 79 kg

Het axishert uit India heeft een mooie bruinrode vacht, met rijen witte vlekjes. Het mannetje heeft een gewei met één paar naar voren wijzende 'oogtakken' en een eenmaal gevorkte lange naar achter wijzende tak.

Axisherten leven in kuddes van soms meer dan 100 dieren. Vaak foerageren ze in de buurt van langoeren: apen die in de bomen voedsel zoeken en bij gevaar alarm slaan. Tijdens de vlucht kunnen ze een snelheid van 65 km/uur bereiken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X