Spring naar content

Dieren

Mediterrane monniksrob

© WWF-Canon / Jacques TROTIGNON

WetenschappelijkMonachus monachus
EngelsMediterranean monk seal
VerspreidingMiddellandse Zee, Madeira, zuidwestelijke Zwarte Zee, Atlantische kust van Marokko tot Mauritanië
Voedselvis, inktvis
Lengte2,4 - 2,8 m
Gewicht250 - 400 kg, bij geboorte 16 - 18 kg

Deze zeehond is donkerbruin tot lichtgrijs van kleur. De pups hebben een wollige zwarte vacht met een lichte vlek op de buik.

De monniksrob is gevoelig voor verstoring en is daardoor uit veel gebieden verdreven. Ze komen nu alleen nog voor in afgelegen gebieden, waar ze hun jongen krijgen in grotten in de rotskust.

In de Middellandse Zee bestaan de verpreide populaties uit enkele tientallen tientallen dieren. In de Atlantische Oceaan bij Mauritanië komen er meer voor, maar hier is onlangs wel een afname opgetreden veroorzaakt door een virusinfectie.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X