Spring naar content

Dieren

Noordelijke zeebeer

© WWF-Canon / Y-J REY-MILLET

WetenschappelijkCallorhinus ursinus
EngelsNorthern fur seal
Verspreidingeilanden in de noordelijke Grote Oceaan (Pribilof eilanden, Koerillen)
Voedselvis (haring, makreel, ansjovis, lodde) en inktvis
Leeftijdtot 25 jaar
Lengte2,1 m (mannetje), bij geboorte 66 cm, vrouwtje 1,4m, bij geboorte 63 cm
Gewicht180 - 270 kg (mannetje), bij geboorte 5,4 kg, vrouwtje 43 - 50 kg, bij geboorte 4,5 kg

Het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes is bij de noordelijke zeebeer erg groot. De mannetjes hebben een grote kop en een korte snuit.

In het verleden was deze soort zwaar bejaagd vanwege de dikke vacht. Er wordt nog wel op gejaagd, maar die jacht is streng gereguleerd. Noordelijke zeeberen jagen vooral op vissoorten waarop ook door de mens veel wordt gevist. Veel dieren raken dan ook verstrikt in visnetten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X