Spring naar content

Dieren

Nieuw-Zeelandse zeebeer

© WWF-Canon / Tangi CORVELER

WetenschappelijkArctocephalus forsteri
EngelsNew Zealand fur seal
VerspreidingZuidkust van Australië en Nieuw Zeeland
Voedselvis (vooral barracuda) en inktvis
Lengte145 - 200 cm (mannetje), vrouwtje 125 - 150 cm, beiden bij geboorte 40-45 cm
Gewicht120 - 185 kg (mannetje), bij geboorte 3,9 kg, vrouwtjes 25 - 50 kg, bij geboorte 3,3 kg
Zeeberen worden ook wel pelsrobben genoemd. Ze hebben oortjes net als de zeeleeuw en een dikke vacht. Er is vroeger op de Nieuw-Zeelandse zeebeer gejaagd, maar nu is die volledig beschermd. De mannetjes van deze soort zijn veel zwaarder en donkerder van kleur dan de vrouwtjes.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X