Spring naar content

Dieren

Kaapse zeebeer

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenZuid-Afrikaanse zeebeer; Kaapse pelsrob
WetenschappelijkArctocephalus pusillus pusillus
EngelsSouth African fur seal
Verspreidingkust Zuid-Afrika en Namibiƫ
Voedselvis (ansjovis, sardines e.d.), inktvis en kreeftachtigen
Leeftijdtot 25 jaar
Lengte2 - 2,3 m (mannetje), vrouwtje 1,2 - 1,6 m, bij geboorte 60 - 80 cm
Gewicht200 - 360 kg (mannetje), vrouwtje 40 - 80 kg, bij geboorte 5 - 6 kg

Zeeberen hebben een dichte vacht en - net als de zeeleeuwen - uitwendige oorschelpen. Het mannetje is aanzienlijk groter dan het vrouwtje. Anders dan de meeste zeeberen blijft de Kaapse zeebeer het gehele jaar in hetzelfde regio. De jongen verblijven in crèches als hun moeder soms dagen achtereen op zee naar voedsel zoekt.

Deze ondersoort is nauw verwant met de Australische zeebeer (Arctocephalus pusillus doriferus). Hij is wat donkerder van kleur en duikt dieper (tot 400 meter).

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X