Spring naar content

Dieren

Antarctische zeebeer

© Fritz PÖLKING / WWF

Andere namenAntarctische pelsrob
WetenschappelijkArctocephalus gazella
EngelsAntarctic fur seal
Verspreidingeilanden rondom Antarctica, voornamelijk rondom 65 graden Zuiderbreedte
Voedselkrill, vis en inktvis, soms ook vogels
Leeftijdvrouwtje 6 jaar, max. 23 jaar, mannetje 7-8 jaar, max. 15 jaar
Lengte1,65 - 2 m (mannetje), vrouwtje 1,15-1,4 m, bij geboorte 60 - 73 cm
Gewicht90 - 210 kg (mannetje), vrouwtje 25 - 55 kg, bij geboorte 4,5 - 6,5 kg
Deze pelsrobben zijn grijs tot bruin op de rug met een donkergele borst en keel. Bij jonge dieren en vrouwtjes is de borst soms crème. Eén op de 2000 dieren is geheel creme tot wit van kleur. De Antarctische zeebeer is in de 18e eeuw bijna uitgeroeid, maar de soort heeft zich goed hersteld.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X