Spring naar content

Dieren

Zuidelijke zeebeer

© WWF-NL / Kim van Drielen

Andere namenZuidelijke pelsrob; Falkland zeebeer; Falkland pelsrob
WetenschappelijkArctocephalus australis
EngelsSouth American fur seal
Verspreidingrondom Zuid-Amerika, van Vuurland tot aan Sao Paolo in het oosten en Peru in het westen en de Falkland Eilanden
Voedselvis (ansjovis), inktvis, kreeftachtigen en zeeslakken
Lengte2 m (mannetje), vrouwtje 1,5 m
Gewicht160 kg (mannetje), vrouwtje 60 - 90 kg, bij geboorte 3,5 - 7 kg
Onderverdeling2 ondersoorten (waarvan één beperkt tot de Falkland-eilanden)

Bij deze zeeberen zijn de volwassen mannetjes donkergrijs. Ze hebben geen duidelijk manen. Vrouwtjes en onvolwassen mannetjes zijn donkerbruin op de rug met een lichtere buik.

Evenals andere pelsrobben is deze soort in het verleden zwaar bejaagd door pelsjagers. Zeeberen hebben uitwendige oorschelpen en een dichte vacht.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X