Spring naar content

Dieren

Juan-Fernández zeebeer

© WWF-Canon / Daniel TORRES-NAVARRO

Andere namenJuan-Fernández pelsrob
WetenschappelijkArctocephalus philippii
EngelsJuan Fernández fur seal
VerspreidingJuan-Fernandez en Desventuradas eilanden voor de kust van Chili
Voedselvis en inktvis
Lengte2 m (mannetje), vrouwtje 1,4 m, bij geboorte 65 cm
Gewicht140 kg (mannetje), vrouwtje 50 kg, bij geboorte 6,5 kg

De Juan-Fernández zeebeer komt voornamelijk voor rond de Juan-Fernandez eilanden bij Chili. Deze zeebeer is zwart van kleur en heeft relatief lange flippers en een spitse snuit.

Deze soort was zo goed als uitgeroeid in de 16e tot de 19e eeuw. Pas in 1965 is deze zeebeer herontdekt en de populatie groeit nu snel (20% per jaar). Er zijn nu naar schatting zo'n 750 tot 800 dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X