Spring naar content

Dieren

Australische zeeleeuw

© WWF-Canon / KLEIN HUBERT

WetenschappelijkNeophoca cinerea
EngelsAustralian sea lion
Verspreidingeilanden ten zuiden van Australië, o.a. Kangaroo Island
Voedselvis, pinguïns en wenkkrabben
Lengte3 -3,5 m (mannetje) , vrouwtje 2,5 -3 m, bij geboorte 75 cm
Gewicht400 kg (mannetje), vrouwtje 250 kg, bij geboorte 6,5 kg
De Australische zeeleeuw is lichtbruin van kleur. Doordat ze op veelal afgelegen eilanden leven is er weinig over bekend. Op Kangaroo Island is de lokale populatie een toeristische attractie geworden. In het algemeen trekken ze zich niet veel van de mensen aan.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X