Spring naar content

Dieren

Zuidelijke zwarte dolfijn

Stuur uw foto
WetenschappelijkBerardius arnouxi
EngelsArnoux beaked whale
Verspreidingdiepe wateren van het zuidelijk halfrond, ten zuiden van 34 graden zuiderbreedte.
Voedselinktvis en bodembewonende vissen
Lengte7,8 - 9,7 m, bij geboorte 4,5 m
Gewicht7000 - 9000 kg

Deze zeer grote dolfijn - die behoort tot te spitssnuitdolfijnen - heeft 4 tanden in de onderkaak. De voorste daarvan zijn zichtbaar als de bek gesloten is. Hun voorhoofd is bol en hun huid donkergrijs tot zwart, vaak met talrijke witte littekens.

Deze soort is verwant met de bekendere noordelijke zwarte dolfijn (meestal kortweg 'zwarte dolfijn' genoemd), waar hij ook veel op lijkt. De noordelijke wordt echter nog groter

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X