Spring naar content

Dieren

Chinese witte dolfijn

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenChinese sousa
WetenschappelijkSousa chinensis
EngelsIndo-Pacific hump-backed dolphin
Verspreidingondiepe kustwateren van de Indische en Zuidwestelijke Stille Oceaan
Voedselvooral vis
Lengte2 - 2,8 m, bij geboorte 1 m
Gewicht150 - 200 kg, bij geboorte 25 kg
Deze dolfijn heeft een opvallende omhoog gebogen snuit en een bult op de rug, waarop de rugvin geplaatst is. De Nederlandse naam is enigszins misleidend, omdat de soort ook ver buiten Chinese wateren voorkomt en bovendien vaker roze dan wit gekleurd is. In Tin Can Bay in Queensland (Australië) komt een vrouwtje, soms met jong regelmatig met zwemmers spelen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X