Spring naar content

Dieren

Indische griend

© WWF-NL / Larissa Kasbergen

Andere namenkortflippergriend
WetenschappelijkGlobicephala macrorhynchus
Engelsshort-finned pilot whale
Verspreidingwereldwijd in tropische en subtropische zee├źn
Voedselvooral inktvis
Lengte5 - 7 m, bij geboorte 1,4 - 1,8 m
Gewicht1000 - 4000 kg, bij geboorte 60 kg

De Indische griend - ook wel kortflippergriend genoemd - is een forse dolfijn. Deze soort is nauw verwant met 'de griend' die ter onderscheiding ook wel langflippergriend genoemd wordt omdat zijn borstvinnen aanziendlijk langer zijn. Verder lijken de beide dolfijnachtigen veel op elkaar, zowel wat uiterlijk als gedrag betreft.

Ze jagen voornamelijk op inktvis, waarbij ze tot meer dan 500 m diep duiken. De Indische griend komt in iets warmere streken voor dan de griend. Ze zijn vaak te zien bij bekende vakantiebestemmingen zoals Hawaiï en de Canarische Eilanden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X