Spring naar content

Dieren

Dwergwalvis

Stuur uw foto
WetenschappelijkCaperea marginata
Engelspygmy right whale
Verspreidinggematigde zeeën op het zuidelijk halfrond
Voedselplankton
Lengtetot 6,5 m
Gewicht2.800 - 3.500 kg
Deze kleine aan de noordkaper en zuidkaper verwante walvis heeft een kleine rugvin. Bij de noord- en zuidkaper ontbreekt die helemaal. Er is heel weinig over deze walvis bekend. Het dier wordt zelden in het wild gezien. De meeste gegevens komen van gestrande dieren, uit Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X