Spring naar content

Dieren

Noordkaper

© WWF-Canada / Brian J Skerry / National Geographic Stock

WetenschappelijkEubalaena glacialis
EngelsNorthern right whale
Verspreidingkoude en gematigde zeeën op het noordelijk halfrond
Voedselplankton en krill
LengteTot 18 m, bij geboorte 5 - 6 m
Gewicht60.000 - 80.000 kg, bij geboorte 1000 kg
Deze trage baleinwalvissen werden al eeuwen geleden intensief bejaagd door de Basken. Er zijn nu nog zo'n 300 tot 350 dieren over. Tegenwoordig vormen aanvaringen met schepen een belangrijke bedreiging van de soort. Het Wereld Natuur Fonds probeert voor elkaar te krijgen dat scheepvaartroutes die gevaar voor de noordkaper opleveren verlegd worden. Op het zuidelijke halfrond leeft een nauw verwante walvis: de zuidkaper.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X