Spring naar content

Dieren

Swainsons toekan

© WWF-Canon / Chris Martin BAHR

WetenschappelijkRamphastos swainsonii
Engelschestnut-mandibled toucan
VerspreidingZuidoost Honduras tot West Ecuador
Voedselvruchten, eieren, insecten
Lengte56 cm, vrouwtje 52 cm
Gewicht750 gram, vrouwtje 580 gram

Net als andere toekans heeft deze toekan een grote snavel die desondanks weinig weegt. Het gedeelte van de snavel onder de diagonale lijn tussen het voorhoofd en de punt van de snavel is kastanjebruin, het deel daarboven is geel. Het verenkleed is overwegend zwart. De borst is helder geel met onderaan een rode lijn.

Deze vogel heeft een golvende vlucht, net als andere toekans en net als de verwante spechten. Hij broedt in holle bomen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X