Spring naar content

Dieren

Robijnkeelkolibrie

© WWF-NL / Geja Zomer

Andere namenrobijnkeeltje
WetenschappelijkArchilochus colubris (Mellisuga colubris)
Engelsruby-throated hummingbird
VerspreidingOosten VS tot Zuidoost-Canada; Midden-Amerika
Voedselnectar, insecten
Lengte10 cm
Gewicht3 gram

Dit kleine vogeltje (3 gram!) speelt het klaar om tussen Midden-Amerika en Canada te trekken: een afstand van meer dan 3000 kilometer.

Naast nectar drinkt hij ook het sap van bomen dat uit gaten sijpelt die de sapspecht in de bast heeft gemaakt. Daarbij pikt hij de insecten die daar opaf komen tegelijk mee. Dit is de enige kolibrie die in het oosten van de Verenigde Staten voorkomt. In het westen komen veel meer soorten voor, langs de kust zelfs tot in Zuid-Alaska.

De mannetjes hebben een felrode keelvlek, de vrouwtjes zijn minder kleurig.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X