Spring naar content

Dieren

Poorwill

Stuur uw foto
Andere namenNuttalls nachtzwaluw
WetenschappelijkPhalaenoptilus nuttalli
Engelscommon poorwill
VerspreidingNoord-Amerika
Voedselinsecten
Lengte18 - 21 cm
Gewicht30 - 60 gram

De poorwill is de kleinste Noord-Amerikaanse nachtzwaluw. Hij dankt zijn naam aan de twee-lettergrepige baltsroep van het mannetje. Het is een misschien wel de enige vogel die in winterslaap gaat. Op deze manier bespaart hij energie in een periode waarin weinig insecten te vinden zijn.

Anders dan de meeste nachtzwaluwen die bijna de hele nacht vliegen, gebruikt de poorwill een hoog gelegen tak als uitvalsbasis. Overdag rusten poorwills op de grond en vertrouwen ze op hun goede camouflage.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X