Spring naar content

Dieren

Kerkuil

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkTyto alba
Engelsbarn owl
Verspreidingwereldwijd, in Azië alleen zuidelijk
Voedselvooral kleine knaagdieren
Lengte29 - 44 cm
Gewicht300 - 650 gram

Hoewel de kerkuil in Nederland door de veranderingen in de landbouw zeldzaam geworden is, heeft hij het grootste verspreidingsgebied van alle uilen. Ook in tropische gebieden waaronder het Amazonegebied en droge streken als Centraal Australië komt deze soort voor.

Vooral de witte kleur van zijn gezicht en de onderkant van zijn vleugels is opvallend. Het vrouwtje broedt en houdt de jongen enkele weken warm terwijl het mannetje op jacht gaat en prooi brengt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X