Spring naar content

Dieren

Reuzenstern

© WWF-Canon / Michel ROGGO

WetenschappelijkSterna caspia
EngelsCaspian tern
Verspreidingverspreide (kust)gebieden in alle werelddelen inclusief Australiƫ en Nieuw-Zeeland, uitgezonderd Zuid-Amerika en de zuidpool
Voedselvis
Lengte48 - 56 cm, spanwijdte 130 - 145 cm
Gewicht575 - 775 gram

Met bijna het formaat van een zilvermeeuw is dit verreweg de grootste stern. De volwassen vogels hebben een forse helder rode snavel (bij de jonge dieren oranje) met een donkere punt. In de winter is de zwarte kop-kap bij het voorhoofd wit gespikkeld. Ze maken een kenmerkend raspend geluid dat wel eens vergeleken wordt met een blikje dat over een betonnen vloer wordt gesleept.

Reuzensterns leven in kustgebieden maar ook wij grote meren verspreid over de wereld. In Europa broeden de meeste op (schier)eilanden in de Oostzee. In Nederland zijn ze soms te zien, met name in de na-zomer in het oostelijke deel van het IJsselmeer.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X