Spring naar content

Dieren

Chinese kraanvogel

© WWF-Canon / Hartmut JUNGIUS

Andere namenJapanse kraanvogel
WetenschappelijkGrus japonensis
EngelsJapanese crane; Manchurian crane
VerspreidingOost-Aziƫ
Voedselinsecten, zaden
Lengte150 cm
Gewicht7 - 12 kg

Deze forse kraanvogel is beroemd om zijn ingewikkelde balts. Omdat de partners elkaar hun leven lang trouw zijn, worden ze in Oost-Azië als symbool gezien van geluk.

De Chinese kraanvogel is grotendeels wit. De armpennen, hals en kop zijn zwart met een rood 'petje'. In de winter zwerven ze in groepen rond, in de broedtijd zonderen paren zich af en verdedigen een eigen territorium tegen soortgenoten.

Ooit broedde deze kraanvogel op de vier grote Japanse eilanden maar door de jacht tijdens de trek waren er in 1920 nog slechts 20, alleen op het eiland Hokkaido. Door bescherming is hun aantal in Japan weer toegenomen tot ongeveer 600 exemplaren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X