Spring naar content

Dieren

Argusfazant

© WWF-NL / N den Heijer

WetenschappelijkArgusianus argus
Engelsargus pheasant
VerspreidingZuidoost-Aziƫ
Biotoopregenwoud
Voedselvoornamelijk plantaardig
Lengte190 cm
Gewicht1500 - 2700 gram

Ook vanwege de lange staart van het mannetje is dit een van de grootste fazanten. Bij de balts toont het mannetje naast zijn staart- ook zijn vleugelveren. Deze zijn verlengd en versierd met opvallende, oogvormige vlekken. De haan paart met meerdere hennen, die de jongen alleen grootbrengen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X