Spring naar content

Dieren

Moerassneeuwhoen

© WWF-Canon / Hartmut JUNGIUS

WetenschappelijkLagopus lagopus
Engelswillow grouse; red grouse
Verspreidingrond de noordpool
Voedselzaden, bessen, knoppen, insecten (de kuikens eten alleen insecten)
Lengte37 - 42 cm, spanwijdte 55 - 66 cm
Gewicht550 - 700 gram

Met zijn beveerde poten en compacte lichaam is deze vogel goed aangepast aan de kou. Hij lijkt veel op het Alpensneeuwhoen en ook zijn verspreidingsgebied komt hier voor een deel (met name Scandinavië) mee overeen. Hij heeft echter een voorkeur voor de lager gelegen gebieden, met name hei en laagveen.

Evenals het Alpensneeuwhoen heeft deze vogel een sneeuwwit winterkleed met zwarte staartveren en een rode naakte plek boven het oog. Hij heeft echter nooit - zoals het mannetje van het Alpensneeuwhoen - een zwarte oogstreep.

De Schotse ondersoort is bekend als Schots sneeuwhoen (red grouse) en blijft het hele jaar roodbruin.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X