Spring naar content

Dieren

Rode wouw

© WWF-NL / Bert Reiff

WetenschappelijkMilvus milvus
Engelsred kite
VerspreidingMidden- en Zuid-Europa, Noord-Afrika
Voedselaas, kleine zoogdieren, vogels, vissen
Leeftijdtot 26 jaar (in gevangenschap tot 38 jaar)
Lengte60 - 70 cm; spanwijdte 160 cm
Gewicht0,8 - 1,6 kg

De rode wouw is ongeveer zo groot als een buizerd. De staart van deze roofvogel is lang en diep gevorkt en onderaan elke vleugel zit een grote witte vlek, wat hem tijdens de vlucht onmiskenbaar maakt.

Het vrouwtje is een slag groter dan het mannetje. Rode wouwen gaan een paarband voor het leven aan. Ze bouwen meestal boven in een boom een nest van ongeveer een meter in doorsnede. De vogels zijn in de broedtijd erg gevoelig voor verstoring.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X