Spring naar content

Dieren

Aasgier

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkNeophron percnopterus
EngelsEgyptian vulture
VerspreidingZuid-Europa, Afrika, Aziƫ
Voedselaas, eieren
Lengte60 - 70 cm
Gewicht1,5 - 2 kg

De aasgier is een van de kleinste gieren en wordt bij een karkas al snel weggejaagd door grotere gieren. Hij beperkt zich vaak tot de laatste restjes of gaat zelf op jacht naar insecten of eieren (met name van flamingo's). Ook zijn aasgieren vaak te vinden op vuilnishopen bij steden en dorpen.

Van de aasgieren is bekend dat ze werktuigen gebruiken. Ze breken bijvoorbeeld een struisvogelei open met een steen die ze met hun snavel hebben opgepakt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X