Spring naar content

Dieren

Vale gier

© WWF-Canon - SANCHEZ & LOPE

WetenschappelijkGyps fulvus
Engelsgriffon vulture
Verspreidingzuidelijk Europa, zuidwest Aziƫ, Afrika ten noorden van de Sahara
Biotoopbergen, woestijn, grasvlaktes
Voedselaas
Lengte93 - 110 cm
Gewicht6 - 10 kg

Deze grote gier komt ook in het zuiden van Europa voor. Zijn nek lijkt kaal maar is dichtbegroeid met erg korte veertjes.

Net als veel andere gieren is het een meesterlijke zwever. Van grote hoogte speurt hij de omgeving af naar dode dieren.

Vale gieren nestelen in kolonies waar ze op rotsrichels een takkennest bouwen. Het vrouwtje legt slechts één ei en het jong ontwikkelt zich traag. Hij vliegt pas als hij 20 weken oud is en broedt niet voor zijn vierde jaar.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X