Spring naar content

Dieren

Neushoorns

© Martin HARVEY / WWF-Canon

Andere namenrhinocerossen; rhino's
WetenschappelijkRhinocerotidae
Engelsrhinoceroses; rhino's
VerspreidingAfrika; Zuidoost Aziƫ
Voedselplanten
Leeftijdtot 60 jaar
Lengtemax. 2,3 m (Sumatraanse) tot max. 4,2 m (witte)
Gewichtmax. 950 kg (Sumatraanse) tot max. 3600 kg (witte)
Aantal soorten5

Er zijn vijf soorten neushoorns: de witte en de zwarte neushoorn komen in Afrika voor, de Indische, Javaanse en de Sumatraanse neushoorn in Azië. Door het verdwijnen van hun leefgebied maar vooral door de meedogenloze jacht om hun hoorn is het aantal van alle soorten sterk afgenomen.

In Afrika leefden in de vorige eeuw waarschijnlijk honderd keer zoveel neushoorns als nu. De Javaanse neushoorn is inmiddels een van de zeldzaamste diersoorten ter wereld. Het Wereld Natuur Fonds zet zich al vanaf de oprichting voor de neushoorn in en heeft naast tegenslagen ook successen behaald. Zo staan de Indische en de witte neushoorn er nu beter voor dan enkele tientallen jaren geleden.

Meer over het WNF-soortenprogramma voor neushoorns.
Download het infoblad 'de neushoorn'

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X