Spring naar content

Dieren

Witte pelikaan

© WWF-Canon / Fritz POeLKING

Andere namenAmerikaanse witte pelikaan
WetenschappelijkPelecanus erythrorhynchos
EngelsAmerican white pelican
VerspreidingNoord- en Midden-Amerika
Biotoopzoetwatermeren; ondiepe kustwateren
Voedselvis
Lengte127 - 178 cm

Deze pelikaan leeft altijd in groepen. In april of mei komen verzamelen ze in de broedgebieden, die vaak ver van de foerageergebieden gelegen zijn. De mannetjes hebben dan een merkwaardige zeilvormig uitsteeksel op de bovensnavel, dat ze na het broedseizoen weer kwijtraken. De witte pelikanen houden een gemeenschappelijke balts waarna het vrouwtje het mannetje wegleidt.

Het nest bouwen ze op de grond en bestaan uit een omvangrijke berg stenen, takken en ander materiaal.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X