Spring naar content

Dieren

Zwartvoetpinguïn

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkSpheniscus demersus
Engelsjackass penguin
VerspreidingAtlantische kust van zuidelijk Afrika
Voedselvis, inktvis
Lengte70 cm

De zwartvoetpinguïn broedt op de kust van zuidelijk Afrika en eilandjes daar in de buurt. Door stromingen die zeewater uit het poolgebied langs de Afrikaanse kust voeren is het water koud. Op het land kan het echter erg warm worden. De zwartvoetpinguïn voorkomt oververhitting door alleen 's nachts aan land actief te zijn en te nestelen in zelfgegraven holen of onder overhangende rotsen.

Het aantal zwartvoetpinguïns is de afgelopen tientallen jaren sterk afgenomen: van 1 miljoen tot ongeveer 150.000. De oorzaak hiervan is vervuiling met olie en het wegvangen van voedsel door commerciële vissers.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X